03 apr 2014 07:30

23 jan 2015 15:41

Här är E20-satsningen

UPPDATERAD: Just nu befinner sig infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) i kulturhuset i Skövde för att berätta mer om regeringens E20-satsning. SLA är givetvis på plats. Klicka på länken nedan för högupplöst pdf-version av planskissen.

- Kommunerna och regionen har gjort ett jättebra arbete tillsammans. Den här satsningen är viktig för regionen men även för hela Sverige, säger Elmsäter-Svärd.

Även Bjarne Pettersson från Handelskammaren Skaraborg strålade i kapp med vårsolen.

- Det här var mer än vad vi hade förväntat oss. Det är en överlevnadsfråga för Skaraborg och Västra Götaland, säger han.

"Nödvändig satsning"

I morse blev det officiellt att Alliansregeringen satsar 2,7 miljarder kronor extra på ett utbygge av E20 i Västra Götaland.

Vägens standard är mycket skiftande och E20 är hårt olycksdrabbad. Planen är att vägen ska vara mötesseparerad 2025.

- Totalt är satsningen på E20 på 6,5 miljarder kronor, vilket är en oerhörd framgång för alla de medborgare och företag som jobbat för frågan i flera år. Kommunerna i främst Skaraborg har beslutat att medfinansiera och vi i Västra Götalandsregionen lägger också en rejäl slant, säger regionpolitikern Kristina Jonäng (C) i ett pressmeddelande.

- Trafikolyckorna har avlöst varandra samtidigt som andelen gods på vägen har ökat. Det är helt nödvändigt med en rejäl satsning på E20 för att få ner olycksriskerna på vägen och för att öka framkomligheten för allt större godsmängder, fortsätter Johnny Magnusson, (M).

Artikeln uppdateras löpande.

- Kommunerna och regionen har gjort ett jättebra arbete tillsammans. Den här satsningen är viktig för regionen men även för hela Sverige, säger Elmsäter-Svärd.

Även Bjarne Pettersson från Handelskammaren Skaraborg strålade i kapp med vårsolen.

- Det här var mer än vad vi hade förväntat oss. Det är en överlevnadsfråga för Skaraborg och Västra Götaland, säger han.

"Nödvändig satsning"

I morse blev det officiellt att Alliansregeringen satsar 2,7 miljarder kronor extra på ett utbygge av E20 i Västra Götaland.

Vägens standard är mycket skiftande och E20 är hårt olycksdrabbad. Planen är att vägen ska vara mötesseparerad 2025.

- Totalt är satsningen på E20 på 6,5 miljarder kronor, vilket är en oerhörd framgång för alla de medborgare och företag som jobbat för frågan i flera år. Kommunerna i främst Skaraborg har beslutat att medfinansiera och vi i Västra Götalandsregionen lägger också en rejäl slant, säger regionpolitikern Kristina Jonäng (C) i ett pressmeddelande.

- Trafikolyckorna har avlöst varandra samtidigt som andelen gods på vägen har ökat. Det är helt nödvändigt med en rejäl satsning på E20 för att få ner olycksriskerna på vägen och för att öka framkomligheten för allt större godsmängder, fortsätter Johnny Magnusson, (M).

Artikeln uppdateras löpande.

  • Linus Wennblom/Peter Asp