22 apr 2014 06:00

23 jan 2015 15:41

Tre alternativ för Regionens hus

Inom kort får regionfullmäktige ett förslag om ett nytt Regionens hus i Skövde.
– Får vi klartecken kör i gång, säger Västfastigheters Bosse Svensson.

Just nu har regionen verksamhet i hyrda lokaler för administrativ verksamhet på åtta ställen i Skövde. Sedan länge finns det planer på att samla allt på en adress, där det bland annat ska finnas 360 arbetsplatser.

Kvarteret Mode, som ligger norr om Resecentrum, och platsen på andra sidan järnvägsspåren vid Resecentrum, har nämnts som alternativ. I underlaget till regionstyrelsens ägarutskott finns kvarteret Soldaten som ett tredje alternativ. Det ligger vid högskolan, hyste tidigare en bensinstation men är nu en parkeringsplats. Den bedöms vara något liten men finns med som alternativ.

– Vi låser oss inte vid något i det här läget. Det är fritt för olika förslag från intressenter. Finns det lokaler i något befintligt hus så är det också intressant, säger Bosse Svensson.

Grundläggande krav

Ett grundläggande krav är att det nya regionhuset ska ligga inom fem minuters gångväg från Resecentrum.

Om regionfullmäktige senare i vår godkänner förslaget till beslut, kommer Västfastigheter att skicka ut förfrågningsunderlag.

Regionen planerar att lämna Regionens hus i Mariestad sista mars 2015. Regionservice ekonomifunktion, som bedöms växa med 35 personer, samt hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli ska flytta till lokaler vid sjukhuset i Mariestad. Därmed behövs det cirka 115 administrativa arbetsplatser i Mariestad.

De administrativa ledningsfunktionerna (cirka 35 personer), som i dag finns i Mariestad ska flyttas till det nya regionhuset i Skövde.

Inflyttning i Skövde beräknas ske mellan kvartal 1 2017 och kvartal 2 2019.

– Det beror helt på vilket alternativ det blir, säger Bosse Svensson.

Just nu har regionen verksamhet i hyrda lokaler för administrativ verksamhet på åtta ställen i Skövde. Sedan länge finns det planer på att samla allt på en adress, där det bland annat ska finnas 360 arbetsplatser.

Kvarteret Mode, som ligger norr om Resecentrum, och platsen på andra sidan järnvägsspåren vid Resecentrum, har nämnts som alternativ. I underlaget till regionstyrelsens ägarutskott finns kvarteret Soldaten som ett tredje alternativ. Det ligger vid högskolan, hyste tidigare en bensinstation men är nu en parkeringsplats. Den bedöms vara något liten men finns med som alternativ.

– Vi låser oss inte vid något i det här läget. Det är fritt för olika förslag från intressenter. Finns det lokaler i något befintligt hus så är det också intressant, säger Bosse Svensson.

Grundläggande krav

Ett grundläggande krav är att det nya regionhuset ska ligga inom fem minuters gångväg från Resecentrum.

Om regionfullmäktige senare i vår godkänner förslaget till beslut, kommer Västfastigheter att skicka ut förfrågningsunderlag.

Regionen planerar att lämna Regionens hus i Mariestad sista mars 2015. Regionservice ekonomifunktion, som bedöms växa med 35 personer, samt hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli ska flytta till lokaler vid sjukhuset i Mariestad. Därmed behövs det cirka 115 administrativa arbetsplatser i Mariestad.

De administrativa ledningsfunktionerna (cirka 35 personer), som i dag finns i Mariestad ska flyttas till det nya regionhuset i Skövde.

Inflyttning i Skövde beräknas ske mellan kvartal 1 2017 och kvartal 2 2019.

– Det beror helt på vilket alternativ det blir, säger Bosse Svensson.

  • Alf Ehn