06 jun 2014 21:14

23 jan 2015 15:45

Foto: Erica Augustsson

Sommarland invigde senaste tillskottet

Under nationaldagen öppnades Skara Sommarland för första gången i år. I samband med öppningen invigdes årets senaste tillskott i form av en över hundra meter lång vattenrutschbana.

Klockan 11.00 släpptes de första besökarna upp tornet för att inviga Cobra.

– Cobra är en vattenrutschbana där man åker på en uppblåsbar flotte tillsammans med tre kompisar. Den är något alldeles extra, och den tar verkligen Sommarland till nya höjder, säger Hans Ericsson, VD på Skara Sommarland.

Attraktionen beskrivs vara i stil med vad som är vanligt i USA, med en längd på 116 meter och en har en fallhöjd på 11 meter. Skara Sommarland har investerat 15 miljoner kronor i attraktionen, och de hoppas nu att det ska locka en större målgrupp.

– Cobra gör att parken nu är ännu mer anpassad för hela familjen, säger Hans och menar att både Cobra och fjolårets tillskott, Big Drop, framförallt riktar sig till de mer vågade som letar efter adrenalinkickar.

– Den var verkligen häftig, och den kommer passa perfekt för kompisgäng som vill åka tillsammans, men likaväl för familjer som vill göra något tillsammans, säger Hans efter att ha varit bland en av de första som åkte Cobra under invigningen.

Klockan 11.00 släpptes de första besökarna upp tornet för att inviga Cobra.

– Cobra är en vattenrutschbana där man åker på en uppblåsbar flotte tillsammans med tre kompisar. Den är något alldeles extra, och den tar verkligen Sommarland till nya höjder, säger Hans Ericsson, VD på Skara Sommarland.

Attraktionen beskrivs vara i stil med vad som är vanligt i USA, med en längd på 116 meter och en har en fallhöjd på 11 meter. Skara Sommarland har investerat 15 miljoner kronor i attraktionen, och de hoppas nu att det ska locka en större målgrupp.

– Cobra gör att parken nu är ännu mer anpassad för hela familjen, säger Hans och menar att både Cobra och fjolårets tillskott, Big Drop, framförallt riktar sig till de mer vågade som letar efter adrenalinkickar.

– Den var verkligen häftig, och den kommer passa perfekt för kompisgäng som vill åka tillsammans, men likaväl för familjer som vill göra något tillsammans, säger Hans efter att ha varit bland en av de första som åkte Cobra under invigningen.

  • Erica Augustsson