25 sep 2014 06:00

23 jan 2015 15:29

Åtta av tio skaraborgare dog i katastrofen

Per-Arne Persson, Hjo, och Jasmina Weidinger, Lidköping, var de enda med anknytning till (dåvarande) Skaraborgs län som överlevde Estoniakatastrofen.

Jasmina reste i samma sällskap som de båda Skövdeungdomarna Daniel Jönsson och Jan Gustavsson, Mikael Klasson, Mariestad, samt Rikard Nilsson, Mullsjö, som ingick i en gruppresa med en bibelskola från Jönköping. Alla fyra omkom i samband med Estonias förlisning.

Från Mullsjö fanns även Lennart Grundström med bland de omkomna. Han befann sig på färjan med ett sällskap från Statoil-koncernen.

Per-Arne Persson förlorade tre av sina kollegor från Skövdeåkeriet Handelshuset i katastrofen. Gunnar ”Lappen” Norlén, Skultorp, Gunnar Bohlin, Stockholm, samt Krister ”Krille” Lindvall förolyckades på Estonia. Ytterligare en chaufför vid Handelshuset, Skövdebon Patrik Weiler, skulle ha varit med på båten men missade avgången från Tallinn när lastningen av hans långtradare blev försenad på tisdagsmorgonen den 27 september 1994.

Jasmina reste i samma sällskap som de båda Skövdeungdomarna Daniel Jönsson och Jan Gustavsson, Mikael Klasson, Mariestad, samt Rikard Nilsson, Mullsjö, som ingick i en gruppresa med en bibelskola från Jönköping. Alla fyra omkom i samband med Estonias förlisning.

Från Mullsjö fanns även Lennart Grundström med bland de omkomna. Han befann sig på färjan med ett sällskap från Statoil-koncernen.

Per-Arne Persson förlorade tre av sina kollegor från Skövdeåkeriet Handelshuset i katastrofen. Gunnar ”Lappen” Norlén, Skultorp, Gunnar Bohlin, Stockholm, samt Krister ”Krille” Lindvall förolyckades på Estonia. Ytterligare en chaufför vid Handelshuset, Skövdebon Patrik Weiler, skulle ha varit med på båten men missade avgången från Tallinn när lastningen av hans långtradare blev försenad på tisdagsmorgonen den 27 september 1994.