07 okt 2014 19:24

23 jan 2015 15:51

Idrottsförening för handikappade prisat av regionen

Skövde Handikappidrottsförenings ”lag lila” fick 30 000 kronor i stipendium av regionen.

Totalt delades 150 000 kronor ut i stipendier till idrottare med funktionsnedsättning.

Skövde Handikappidrottsförening har fyra innebandylag. Ett kallas ”lag lila” och vill, enligt motiveringen, utveckla kunskap, sammanhållning och möjlighet att vara föregångare i innebandyverksamheten. Det gav gänget årets stipendium för lag och under regionfullmäktiges sammanträde fick representanter för klubben ta emot 30 000 kronor.

Michael Azulay (bordtennis), Frölunda, fick 40 000 kronor, Joel Hansson (badminton), Mölndal fick lika mycket och Anna Löfborg (ridning, Skene, fick 20 000 kronor. Åsa Alvertstedt, Göteborg och Bo Fremäng, Trollhättan, fick 10 000 var i ledarstipendium.

Efter sammanträdet avtackades de ledamöter som slutar i fullmäktige.

Bland de 14 som varit med sedan 1998 fanns bland andra Lars-Erik Lindh (S), Skövde, Hasse Andersson (S), Lidköping och Claes-Göran Borg (V), Lidköping. 56-årige Borg var yngst av de 14 där även Göteborgstrion Lars Nordström (FP), Leif Blomqvist (S) och Sören Kviberg (V) ingick.

Totalt delades 150 000 kronor ut i stipendier till idrottare med funktionsnedsättning.

Skövde Handikappidrottsförening har fyra innebandylag. Ett kallas ”lag lila” och vill, enligt motiveringen, utveckla kunskap, sammanhållning och möjlighet att vara föregångare i innebandyverksamheten. Det gav gänget årets stipendium för lag och under regionfullmäktiges sammanträde fick representanter för klubben ta emot 30 000 kronor.

Michael Azulay (bordtennis), Frölunda, fick 40 000 kronor, Joel Hansson (badminton), Mölndal fick lika mycket och Anna Löfborg (ridning, Skene, fick 20 000 kronor. Åsa Alvertstedt, Göteborg och Bo Fremäng, Trollhättan, fick 10 000 var i ledarstipendium.

Efter sammanträdet avtackades de ledamöter som slutar i fullmäktige.

Bland de 14 som varit med sedan 1998 fanns bland andra Lars-Erik Lindh (S), Skövde, Hasse Andersson (S), Lidköping och Claes-Göran Borg (V), Lidköping. 56-årige Borg var yngst av de 14 där även Göteborgstrion Lars Nordström (FP), Leif Blomqvist (S) och Sören Kviberg (V) ingick.

  • Alf Ehn