23 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:17

Kritik mot jourcentral

En jourcentral i Skaraborg får kritik av Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, för att det förekom brister i verksamheten då en patient, som var förvirrad och hade en hängande mungipa, kom via ambulans. Enligt anmälan gjorde läkaren vissa reflextest och frågade om patienten druckit ordentligt. Sedan skickades patienten hem men dagen därpå, på Skaraborgs sjukhus Skövde, lades den in på strokeenheten och en färsk infarkt på höger sida diagnostiserades.

En jourcentral i Skaraborg får kritik av Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, för att det förekom brister i verksamheten då en patient, som var förvirrad och hade en hängande mungipa, kom via ambulans. Enligt anmälan gjorde läkaren vissa reflextest och frågade om patienten druckit ordentligt. Sedan skickades patienten hem men dagen därpå, på Skaraborgs sjukhus Skövde, lades den in på strokeenheten och en färsk infarkt på höger sida diagnostiserades.