15 jan 2015 13:22

23 jan 2015 15:18

SMHI varnar för hårda vindar

Efter Egon kommer - Rachel. Västsverige kommer under fredagen att drabbas av ett nytt oväder.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för Skaraborg under fredagseftermiddagen då stormen Rachel når kulmen i norra Västergötland med vindar upp mot 20-22 meter per sekund. Ovädret kom in över Bohuslän och Halland redan under torsdagen i form av snöblandat regn och övergår i regn och hårda vindar på fredagseftermiddagen.

Det nya stormen Rachel - som förväntas orsaka stora problem i framför allt Storbritannien - väntas dock inte medföra lika hårda vindar eller få lika stora konskekvenser som i samband med stormen Egon förra helgen.

Klass 1-varning innebär väderutveckling som väntas innebära vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner.

Följ väderutvecklingen på SMHI och sla.se

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för Skaraborg under fredagseftermiddagen då stormen Rachel når kulmen i norra Västergötland med vindar upp mot 20-22 meter per sekund. Ovädret kom in över Bohuslän och Halland redan under torsdagen i form av snöblandat regn och övergår i regn och hårda vindar på fredagseftermiddagen.

Det nya stormen Rachel - som förväntas orsaka stora problem i framför allt Storbritannien - väntas dock inte medföra lika hårda vindar eller få lika stora konskekvenser som i samband med stormen Egon förra helgen.

Klass 1-varning innebär väderutveckling som väntas innebära vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner.

Följ väderutvecklingen på SMHI och sla.se