20 jan 2015 06:00

23 jan 2015 15:57

Yngsta S-gänget från Skaraborg

SKARABORG: Valet till kongressen är klart

Fem av elva ombud från Socialdemokraterna i Skaraborg till vårens kongress är under 32 år.

Kongressen arrangeras i Västerås 29-31 maj. Efter en medlemsomröstning är Skaraborgs elva ombud, av totalt 350, klara och fem av ombuden är 32 år. Yngst är 19-åringarna Kajsa Ezelius, Lidköping, och Lina Ahl, Falköping.

Yngsta någonsin

En föryngringsprocess pågår inom flera partier och hos Socialdemokraterna i Skaraborg märks detta tydligt Det blir den yngsta kongressdelegationen någonsin från partiet.

– Kongressen ska lägga fast framtidens politik och det är självklart att dagens unga ska vara med och forma den. Vi har de senaste åren haft en bra utveckling av ungdomsförbundet SSU:s verksamhet och det ger nu resultat, säger Stig-Olof Friberg, ombudsman för Socialdemokraterna Skaraborg, i ett pressmeddelande.

Ombuden

Ida Ekeroth, Mariestad, Kajsa Ezelius, Lidköping, Johanna Svensson, Falköping, Fredrik Nordström, Skara, Dan Gabrielsson, Falköping, Viktor Sundberg, Götene, Lina Ahl, Falköping, Julia Björck, Falköping, Peter Lindroth, Karlsborg, Marie Ekman, Skövde, och Anna-Karin Skatt, Tidaholm, kommer att representera Skaraborg.

Förste ersättare är Carina Gullberg, Gullspång.

– Kajsa och Lina är 19 år, Viktor 21 år, Ida 23 år och Julia 31 år. Sedan kompletteras de av personer med längre erfarenhet, där Peter Lindroth, Karlsborg, är den med mest kongressvana. Genomsnittsåldern på delegationen blir lite drygt 37 år, fortsätter Stig-Olof Friberg.

Alf Ehn

Kongressen arrangeras i Västerås 29-31 maj. Efter en medlemsomröstning är Skaraborgs elva ombud, av totalt 350, klara och fem av ombuden är 32 år. Yngst är 19-åringarna Kajsa Ezelius, Lidköping, och Lina Ahl, Falköping.

Yngsta någonsin

En föryngringsprocess pågår inom flera partier och hos Socialdemokraterna i Skaraborg märks detta tydligt Det blir den yngsta kongressdelegationen någonsin från partiet.

– Kongressen ska lägga fast framtidens politik och det är självklart att dagens unga ska vara med och forma den. Vi har de senaste åren haft en bra utveckling av ungdomsförbundet SSU:s verksamhet och det ger nu resultat, säger Stig-Olof Friberg, ombudsman för Socialdemokraterna Skaraborg, i ett pressmeddelande.

Ombuden

Ida Ekeroth, Mariestad, Kajsa Ezelius, Lidköping, Johanna Svensson, Falköping, Fredrik Nordström, Skara, Dan Gabrielsson, Falköping, Viktor Sundberg, Götene, Lina Ahl, Falköping, Julia Björck, Falköping, Peter Lindroth, Karlsborg, Marie Ekman, Skövde, och Anna-Karin Skatt, Tidaholm, kommer att representera Skaraborg.

Förste ersättare är Carina Gullberg, Gullspång.

– Kajsa och Lina är 19 år, Viktor 21 år, Ida 23 år och Julia 31 år. Sedan kompletteras de av personer med längre erfarenhet, där Peter Lindroth, Karlsborg, är den med mest kongressvana. Genomsnittsåldern på delegationen blir lite drygt 37 år, fortsätter Stig-Olof Friberg.

Alf Ehn