26 jan 2015 14:36

29 jan 2015 06:00

Ung flicka mådde dåligt - skickades runt

Skaraborgs sjukhus får kritik för bemötande av en 16-årig flicka som sökte hjälp, för neurologiska problem, vid akuten i Lidköping.

Flickan mådde inte bra, stannade sin moped vid vägkanten och kontaktade föräldrarna. Hon hänvisades först till akuten i Lidköping, men där skickade en sjuksköterska flickan vidare till en jourcentral. Väl där skickades hon vidare till akuten i Skövde. Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, menar att det påvisats brister i ansvar avseende samordning och bedömningskriterier.

Flickan mådde inte bra, stannade sin moped vid vägkanten och kontaktade föräldrarna. Hon hänvisades först till akuten i Lidköping, men där skickade en sjuksköterska flickan vidare till en jourcentral. Väl där skickades hon vidare till akuten i Skövde. Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, menar att det påvisats brister i ansvar avseende samordning och bedömningskriterier.