16 feb 2015 16:30

16 feb 2015 16:30

Mobil klinik för tandvård

MOBILT

Folktandvårdens nya mobila klinik har börjat användas. Premiären var i fredags i Högsäter, som ligger i Dalsland.

Trailern innehåller två behandlingsrum, ett för sterilisering av instrument, ett väntrum samt ett personalrum. Priset för kliniken, som främst är tänkt att användas på mindre orter som inte har någon egen klinik, uppgår till cirka fyra miljoner kronor. Främst kommer kliniken, som bemannas med personal som i normala fall jobbar i området, att användas i Dalsland, Bohuslän, Trollhättan samt Vänersborg.

Det lär dröja innan den kommer till Skaraborg.

– På sikt lär vi ha tre rullande kliniker, vi har ett ökande behov inom äldretandvården och det här är ett bra sätt för patienterna att få en kortare väg till oss, säger tandvårdschef Anders Ljungné.

Folktandvårdens nya mobila klinik har börjat användas. Premiären var i fredags i Högsäter, som ligger i Dalsland.

Trailern innehåller två behandlingsrum, ett för sterilisering av instrument, ett väntrum samt ett personalrum. Priset för kliniken, som främst är tänkt att användas på mindre orter som inte har någon egen klinik, uppgår till cirka fyra miljoner kronor. Främst kommer kliniken, som bemannas med personal som i normala fall jobbar i området, att användas i Dalsland, Bohuslän, Trollhättan samt Vänersborg.

Det lär dröja innan den kommer till Skaraborg.

– På sikt lär vi ha tre rullande kliniker, vi har ett ökande behov inom äldretandvården och det här är ett bra sätt för patienterna att få en kortare väg till oss, säger tandvårdschef Anders Ljungné.