25 feb 2015 12:40

25 feb 2015 12:40

Hade njurstensanfall - skulle skickas hem med taxi

En kvinna från Skaraborg kom till akuten vid Skaraborgs sjukhus.

Hon hade ett njurstensanfall och fick smärtlindring mot de kraftiga smärtorna. Lindringen hjälpte inte och kvart i två på natten meddelade, enligt anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, en läkare att kvinnan kunde åka hem, en taxi var beställd.

Hon protesterade, fick stanna kvar och opererades dagen därpå. I anmälan skriver kvinnan att det kunde ha slutat illa om hon inte stannat på sjukhuset. Ivo avslutade ärendet, då det saknades uppgifter i journalen om kvinnan riskerat bli hemsänd utan att få lämplig behandling.

”Sannolikt har ett missförstånd ägt rum. Det är viktigt att patienter ges individuellt anpassad information”, skriver Ivo i beslutet.

Hon hade ett njurstensanfall och fick smärtlindring mot de kraftiga smärtorna. Lindringen hjälpte inte och kvart i två på natten meddelade, enligt anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, en läkare att kvinnan kunde åka hem, en taxi var beställd.

Hon protesterade, fick stanna kvar och opererades dagen därpå. I anmälan skriver kvinnan att det kunde ha slutat illa om hon inte stannat på sjukhuset. Ivo avslutade ärendet, då det saknades uppgifter i journalen om kvinnan riskerat bli hemsänd utan att få lämplig behandling.

”Sannolikt har ett missförstånd ägt rum. Det är viktigt att patienter ges individuellt anpassad information”, skriver Ivo i beslutet.