25 feb 2015 07:58

25 feb 2015 07:59

Hon är KD-skaraborgarnas partiledarfavorit

Skaraborgs distrikt nominerade på tisdagskvällen Ebba Busch Thor till partiledarposten för Kristdemokraterna.

Motiveringen lyder: "Ebba Busch Thor har trots sin ringa ålder visat på framgångsrikt  ledarskap som kommunalråd i Uppsala med ansvar för äldreomsorg och integrationsfrågor. Ebba är tydlig, har ett språk som människor förstår och hon är ideologiskt förankrad. Förutom att vara en vass och alltid påläst debattör har hon en utstrålning och karisma som fångar människors intresse. Vi tror att Ebba är den kandidat som vill och kan utveckla partiet. Hon är den kandidat som kommer att locka såväl yngre som äldre väljare inför nästa val. "

Till 1:e vice nominerar man Jakob Forssmed. Till andre vice ordförande nominerades fyra personer: Bengt Germundsson, Acko Ankarberg, David Lega och Lars Adaktusson. Till partistyrelsen nominerar distriktet Annika Eclund, skriver distriktet i ett pressmeddelande.

 

Motiveringen lyder: "Ebba Busch Thor har trots sin ringa ålder visat på framgångsrikt  ledarskap som kommunalråd i Uppsala med ansvar för äldreomsorg och integrationsfrågor. Ebba är tydlig, har ett språk som människor förstår och hon är ideologiskt förankrad. Förutom att vara en vass och alltid påläst debattör har hon en utstrålning och karisma som fångar människors intresse. Vi tror att Ebba är den kandidat som vill och kan utveckla partiet. Hon är den kandidat som kommer att locka såväl yngre som äldre väljare inför nästa val. "

Till 1:e vice nominerar man Jakob Forssmed. Till andre vice ordförande nominerades fyra personer: Bengt Germundsson, Acko Ankarberg, David Lega och Lars Adaktusson. Till partistyrelsen nominerar distriktet Annika Eclund, skriver distriktet i ett pressmeddelande.