02 mar 2015 13:54

02 mar 2015 13:54

Skickades hem - hade dubbelsidig lunginflammation

En kvinna med halsont uppsökte jourcentralen, men blev hemskickad utan att det togs något halsprov.

Två dagar senare fick hon söka akut och då visade det sig att kvinnan hade dubbelsidig lunginflammation. Samma kväll fick hon läggas in på sjukhus på grund av blodförgiftning, enligt en anmälan för felaktig diagnos till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

Ivo avslutade ärendet utan att ge kritik. Ivo menar att läkaren följt rekommendationerna.

Två dagar senare fick hon söka akut och då visade det sig att kvinnan hade dubbelsidig lunginflammation. Samma kväll fick hon läggas in på sjukhus på grund av blodförgiftning, enligt en anmälan för felaktig diagnos till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

Ivo avslutade ärendet utan att ge kritik. Ivo menar att läkaren följt rekommendationerna.