09 mar 2015 19:39

09 mar 2015 19:39

Kvinna opererades inte efter trafikolycka

En kvinna fick sårskador i ansiktet samt bröt vänster överarm i samband med en trafikolycka.

Hon fördes till Skaraborgs sjukhus i Skövde, men där avvaktades det med operation av armen. Kvinnan fördes över till hemortsjukhus (Ryhov i Jönköping) och där blev det operation. Kvinnan anmälde Skas till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, för att behandlingen fördröjts.

Ivo ger ingen kritik och konstaterar att det inte, direkt efter olyckan, var fel att avstå operation eftersom ett ingrepp alltid innebär en risk.

Ivo hänvisar till yttrandet från kliniken på Ryhov som menar att den typen av fraktur har god chans att läka med bra resultat även utan operation. I detta fallet togs operationsbeslutet av erfarna kirurger.

Hon fördes till Skaraborgs sjukhus i Skövde, men där avvaktades det med operation av armen. Kvinnan fördes över till hemortsjukhus (Ryhov i Jönköping) och där blev det operation. Kvinnan anmälde Skas till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, för att behandlingen fördröjts.

Ivo ger ingen kritik och konstaterar att det inte, direkt efter olyckan, var fel att avstå operation eftersom ett ingrepp alltid innebär en risk.

Ivo hänvisar till yttrandet från kliniken på Ryhov som menar att den typen av fraktur har god chans att läka med bra resultat även utan operation. I detta fallet togs operationsbeslutet av erfarna kirurger.