25 mar 2015 16:36

25 mar 2015 16:36

Följer utvecklingen med ambulanserna

SKARABORG: Vill inte tala om hur Skas ska göra med ambulanserna

Hälso- och sjukvårdsnämnden vill inte använda pekpinnar om de föreslagna ändringarna i ambulansverksamheten.
– Fungerar det, så är det ok, säger ordföranden Gunilla Druve Jansson (C).

Antalet sommarvikarier i ambulansverksamheten hos Skaraborgs sjukhus räcker inte till. Ledningen gjort en plan, som kommer att användas om det inte sker något drastiskt, för sommarmånaderna. Den innehåller bland annat flyttade och indragna ambulanser.

Östra hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Gunilla Druve Jansson betonar att nämnden inte talar om för Skas hur de ska göra, men däremot följs det upp om och hur målet, att 90 procent av alla larm ska nå inom 20 minuter, uppfylls.

Hon betonar att Skaraborgarna ska vara trygga, och fungerar det är det ok.

– Annars får vi titta på det, säger Druve Jansson och tillägger:

– Det är positivt att en single responder stationeras i Mölltorp. Det finns en i Skara, vilket har varit lyckat. Patienten får vård direkt i hemmet och det blir mer vanligt att patienten inte behöver åka vidare till sjukhuset.

Antalet sommarvikarier i ambulansverksamheten hos Skaraborgs sjukhus räcker inte till. Ledningen gjort en plan, som kommer att användas om det inte sker något drastiskt, för sommarmånaderna. Den innehåller bland annat flyttade och indragna ambulanser.

Östra hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Gunilla Druve Jansson betonar att nämnden inte talar om för Skas hur de ska göra, men däremot följs det upp om och hur målet, att 90 procent av alla larm ska nå inom 20 minuter, uppfylls.

Hon betonar att Skaraborgarna ska vara trygga, och fungerar det är det ok.

– Annars får vi titta på det, säger Druve Jansson och tillägger:

– Det är positivt att en single responder stationeras i Mölltorp. Det finns en i Skara, vilket har varit lyckat. Patienten får vård direkt i hemmet och det blir mer vanligt att patienten inte behöver åka vidare till sjukhuset.