08 apr 2015 19:22

08 apr 2015 19:22

Panikkänslor efter vidgning av matstrupen

Patienten hade tidigare gjort cirka 50 vidgningar av matstrupen.

Alla hade gått bra, men den här gången på Skaraborgs sjukhus blev behandlingen smärtsam. Kvinnan fick en kraftig blödning ur näsan. I anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, betonades att hon fortfarande kan uppleva panikkänslor.

Ivo ger ingen kritik men konstaterar att omständigheterna blev olyckliga. Läkaren fick hastigt rycka in och ersätta en kollega vid ett komplicerat ingrepp.

Alla hade gått bra, men den här gången på Skaraborgs sjukhus blev behandlingen smärtsam. Kvinnan fick en kraftig blödning ur näsan. I anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, betonades att hon fortfarande kan uppleva panikkänslor.

Ivo ger ingen kritik men konstaterar att omständigheterna blev olyckliga. Läkaren fick hastigt rycka in och ersätta en kollega vid ett komplicerat ingrepp.