14 apr 2015 21:32

14 apr 2015 21:38

Svenska Malistyrkan i strid

Den svenska styrkan i Mali med soldater från förbanden i Skaraborg besköts under tisdagen, uppger DN.se

Det var en enhet ur den svenska Malistyrkan, som innehåller soldater från både K3 i Karlsborg och Trängregementet i Skövde, som hamnade i strid vid en plats cirka 35 kilometer sydväst om Timbuktu i Mali, uppger DN på nätet.

Försvarsmakten uppger på sin hemsida att styrkan körde på huvudvägen mellan samhället Goundam och Timbuktu, när den plötsligt besköts av två oidentifierade män. Styrkan besvarade elden och kvarstannade på platsen.

Ingen svensk skadades och angriparna avvek efter eldöppnandet.

Inom kort anlände förstärkningar ur Mali 01 till platsen.

Den beskjutna enheten bestod av 12 stycken splitterskyddade fordon.

− Det här visar att läget även här i Timbuktu är osäkert och att hotet från olika beväpnade grupper är verkligt. Men det visar också att vi är väl förberedda och har bra utrustning, säger Mali 01:s stabschef, major Niklas Brandt.

 

 

Det var en enhet ur den svenska Malistyrkan, som innehåller soldater från både K3 i Karlsborg och Trängregementet i Skövde, som hamnade i strid vid en plats cirka 35 kilometer sydväst om Timbuktu i Mali, uppger DN på nätet.

Försvarsmakten uppger på sin hemsida att styrkan körde på huvudvägen mellan samhället Goundam och Timbuktu, när den plötsligt besköts av två oidentifierade män. Styrkan besvarade elden och kvarstannade på platsen.

Ingen svensk skadades och angriparna avvek efter eldöppnandet.

Inom kort anlände förstärkningar ur Mali 01 till platsen.

Den beskjutna enheten bestod av 12 stycken splitterskyddade fordon.

− Det här visar att läget även här i Timbuktu är osäkert och att hotet från olika beväpnade grupper är verkligt. Men det visar också att vi är väl förberedda och har bra utrustning, säger Mali 01:s stabschef, major Niklas Brandt.