19 apr 2015 10:43

19 apr 2015 10:43

Ingen kritik för eftervård

IVO-BESLUT

En kvinna förlorade sitt barn i samband med förlossningen. Det första dygnet efter kejsarsnittet vårdades hon på förlossningsavdelningen vilket hon upplevde som traumatiskt. Hon anmälde ärendet till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Kvinnan menar även att hon inte fick nödvändigt stöd och att barnmorskan borde ha tagit personlig kontakt med henne efter förlossningen.

Ivo avslutar ärendet utan att ge Skaraborgs sjukhus kritik.

En kvinna förlorade sitt barn i samband med förlossningen. Det första dygnet efter kejsarsnittet vårdades hon på förlossningsavdelningen vilket hon upplevde som traumatiskt. Hon anmälde ärendet till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Kvinnan menar även att hon inte fick nödvändigt stöd och att barnmorskan borde ha tagit personlig kontakt med henne efter förlossningen.

Ivo avslutar ärendet utan att ge Skaraborgs sjukhus kritik.