19 apr 2015 10:46

19 apr 2015 10:46

Medicindos fördubblades

IVO-ANMÄLAN

En patient uppfattade inte att styrkan i en medicin som hämtats ut från ett apotek i Skövde hade ändrats. Resultatet blev att patienten använde den dubbla avsedda dosen av preparatet. Patienten fick biverkningar i form av förstärkt ångest och hjärtklappning på grund av övermedicineringen.

En läkare upptäckte misstaget, korrigerade dosen och patienten blev bättre. Apoteket har anmält ärendet enligt lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

En patient uppfattade inte att styrkan i en medicin som hämtats ut från ett apotek i Skövde hade ändrats. Resultatet blev att patienten använde den dubbla avsedda dosen av preparatet. Patienten fick biverkningar i form av förstärkt ångest och hjärtklappning på grund av övermedicineringen.

En läkare upptäckte misstaget, korrigerade dosen och patienten blev bättre. Apoteket har anmält ärendet enligt lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.