20 apr 2015 06:00

20 apr 2015 13:06

Kvinna tappade känseln efter operation

En kvinna från Skövde har inte helt fått tillbaka känseln i låret efter en operation och har anmält fallet till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

I anmälan uppger kvinnan att narkosläkaren vid Skaraborgs sjukhus kom sent till höftoperationen, var stressad och fick sticka vid ryggraden upprepade gånger innan bedövningen var lagd. Patienten fick ont och upplevde situationen med stort obehag. Efter operationen hade kvinnan ingen känsel i vänster lår ända ned till knäet.

Flera månader efter operationen säger kvinnan att känseln fortfarande inte har kommit tillbaka helt i låret. Händelsen anmäls nu till Ivo.

I anmälan uppger kvinnan att narkosläkaren vid Skaraborgs sjukhus kom sent till höftoperationen, var stressad och fick sticka vid ryggraden upprepade gånger innan bedövningen var lagd. Patienten fick ont och upplevde situationen med stort obehag. Efter operationen hade kvinnan ingen känsel i vänster lår ända ned till knäet.

Flera månader efter operationen säger kvinnan att känseln fortfarande inte har kommit tillbaka helt i låret. Händelsen anmäls nu till Ivo.