21 apr 2015 13:43

21 apr 2015 13:43

Kvinna fick felaktig cancerdiagnos

En patient fick diagnosen godartad hudtumör, på sin vänstra kind, vid Skas i Skövde.

Efter operationen blev det en infektion och det visade sig att tumören återkommit men att det handlade om en skivepitelcancer. Kvinnan bedömdes på Sahlgrenska för bedömning, tumören hade vuxit, patienten hade ständiga besvär av nervskador. Ärendet anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo som inte ger Skas någon kritik utan menar att den första diagnosen var motiverad.

Efter operationen blev det en infektion och det visade sig att tumören återkommit men att det handlade om en skivepitelcancer. Kvinnan bedömdes på Sahlgrenska för bedömning, tumören hade vuxit, patienten hade ständiga besvär av nervskador. Ärendet anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo som inte ger Skas någon kritik utan menar att den första diagnosen var motiverad.