24 apr 2015 12:46

24 apr 2015 12:46

Skaspersonal får Ivo-kritik

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, ger en läkare samt en sjuksköterska på Skaraborgs sjukhus kritik för underlåtelse.

En patient med bröstsmärtor sökte vård på akuten, EKG-prov togs men det förväxlades med en annan patients då det togs ur skrivaren. Varken sjuksköterskan eller läkaren uppmärksammade felet, som upptäcktes av bakjouren en timma senare. En anhörig anmälde fallet till Ivo.

Skas anmälde ärendet, enligt Lex Maria, men det avslutades av Ivo.

En patient med bröstsmärtor sökte vård på akuten, EKG-prov togs men det förväxlades med en annan patients då det togs ur skrivaren. Varken sjuksköterskan eller läkaren uppmärksammade felet, som upptäcktes av bakjouren en timma senare. En anhörig anmälde fallet till Ivo.

Skas anmälde ärendet, enligt Lex Maria, men det avslutades av Ivo.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.