14 maj 2015 09:00

14 maj 2015 09:00

Skas-läkare blir docent

SKARABORG

Marcelo Ayala, överläkare vid Skaraborgs sjukhus ögonklinik, har blivit docent vid Sahlgrenska akademin, som hör till Göteborgs universitet.

Han har undervisat om ögonsjukdomar på hög nivå, blivit medicine doktor och forskat. Därmed har Marcelo Ayala skaffat sig meriter som krävs för att bli antagen som docent.

– Vi har en del projekt på gång inom ögonkliniken; det här sporrar mig att sprida mina kunskaper. Jag vill gärna att flera av kollegorna intresserar sig för forskningen, säger han i ett pressmeddelande.

Marcelo Ayala, överläkare vid Skaraborgs sjukhus ögonklinik, har blivit docent vid Sahlgrenska akademin, som hör till Göteborgs universitet.

Han har undervisat om ögonsjukdomar på hög nivå, blivit medicine doktor och forskat. Därmed har Marcelo Ayala skaffat sig meriter som krävs för att bli antagen som docent.

– Vi har en del projekt på gång inom ögonkliniken; det här sporrar mig att sprida mina kunskaper. Jag vill gärna att flera av kollegorna intresserar sig för forskningen, säger han i ett pressmeddelande.