21 maj 2015 06:00

21 maj 2015 06:00

Närsjukvårdskedjan är en viktig del

SKARABORG

Skaraborgs sjukhus hoppas att närsjukvårdskedjan ska stärkas då vuxenpsykiatrin gör en omstart. I kedjan, som bland annat ska ta hand om mest sjuka äldre och patienter med psykisk ohälsa, ska de flesta av patienterna få sin vård. Den ska även samverka med öppenvårdsmottagningarna på de fyra sjukhusorterna (Skövde, Falköping, Lidköping och Mariestad) och på så sätt avlasta slutenvården.

– Att få till en bra närsjukvårdskedja är en viktig uppgift. Det handlar om en stor grupp patienter. Nu är det ett bra läge att börja jobba med frågan, säger ställföreträdande sjukhusdirektör Eva Sundström.

Skaraborgs sjukhus hoppas att närsjukvårdskedjan ska stärkas då vuxenpsykiatrin gör en omstart. I kedjan, som bland annat ska ta hand om mest sjuka äldre och patienter med psykisk ohälsa, ska de flesta av patienterna få sin vård. Den ska även samverka med öppenvårdsmottagningarna på de fyra sjukhusorterna (Skövde, Falköping, Lidköping och Mariestad) och på så sätt avlasta slutenvården.

– Att få till en bra närsjukvårdskedja är en viktig uppgift. Det handlar om en stor grupp patienter. Nu är det ett bra läge att börja jobba med frågan, säger ställföreträdande sjukhusdirektör Eva Sundström.