22 maj 2015 15:35

22 maj 2015 15:36

Kvinna tappade talet - fick vänta länge på röntgen

En kvinna som tappat talet, sökte vård på akuten vid Skaraborgs sjukhus.

Hon fick vänta på läkarbedömning i fyra timmar, sedan dröjde det tills nästa dag innan röntgenundersökningen trots att den skulle vara akut. Skas anmäldes för fördröjd utredning till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, som avslutade ärendet utan att ge kritik. Skas betonade att remissen var akutmärkt, vilket innebär diagnostik inom 24 timmar och att undersökningen gjordes inom den tiden.

Hon fick vänta på läkarbedömning i fyra timmar, sedan dröjde det tills nästa dag innan röntgenundersökningen trots att den skulle vara akut. Skas anmäldes för fördröjd utredning till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, som avslutade ärendet utan att ge kritik. Skas betonade att remissen var akutmärkt, vilket innebär diagnostik inom 24 timmar och att undersökningen gjordes inom den tiden.