28 maj 2015 08:48

28 maj 2015 10:56

Stort sökpådrag efter försvunnen kvinna

Ett 70-tal personer och hundar från polisen, hemvärnet och militären ska under torsdagen söka igenom Moholm efter kvinnan som varit försvunnen sedan onsdagsförmiddagen. Polisen uppmanar också Moholmsborna att titta igenom sina trädgårdar.

Strax före klockan 16 på onsdagen fick polisen larm om att kvinna i Moholm var försvunnen. Då hade hon varit saknad i sex timmar och kvinnans dotter och son beslutade sig för att kontakta polisen. Kvinnan är född 1949 och ska enligt polisen vara i dåligt skick.

Kolla trädgårdarna

Fyra patruller sökte efter kvinnan i går, men i dag utökas sökningen kraftigt: 30-50 militärer, fem till tio hundförare och lika många ordningspoliser ska leta efter kvinnan till fots, med bilar och en helikopter ska också hjälpa till.

- Vi utgår från Mogårdsvallen och fokuserar på att få in information och jobba strukturerat och effektivt. Vi är också tacksamma för tips från allmänheten och vi ser gärna att Moholmsborna letar igenom sina trädgårdar, säger polisens insatsbefäl Per Hellström till MT:s utsända reporter.

Signalement

Kvinnan har mörkt hår med gråa inslag, är omkring 150 centimeter lång och har dålig lokalkännedom. När hon försvann hade hon på sig en mörkblå jacka med tryck på ryggen; Sötåsens naturbruksgymnasium, ljusblåa jeans och eventuellt blommiga träskor.

Kontakta polisen på 114 14 om du har uppgifter om kvinnan.

Strax före klockan 16 på onsdagen fick polisen larm om att kvinna i Moholm var försvunnen. Då hade hon varit saknad i sex timmar och kvinnans dotter och son beslutade sig för att kontakta polisen. Kvinnan är född 1949 och ska enligt polisen vara i dåligt skick.

Kolla trädgårdarna

Fyra patruller sökte efter kvinnan i går, men i dag utökas sökningen kraftigt: 30-50 militärer, fem till tio hundförare och lika många ordningspoliser ska leta efter kvinnan till fots, med bilar och en helikopter ska också hjälpa till.

- Vi utgår från Mogårdsvallen och fokuserar på att få in information och jobba strukturerat och effektivt. Vi är också tacksamma för tips från allmänheten och vi ser gärna att Moholmsborna letar igenom sina trädgårdar, säger polisens insatsbefäl Per Hellström till MT:s utsända reporter.

Signalement

Kvinnan har mörkt hår med gråa inslag, är omkring 150 centimeter lång och har dålig lokalkännedom. När hon försvann hade hon på sig en mörkblå jacka med tryck på ryggen; Sötåsens naturbruksgymnasium, ljusblåa jeans och eventuellt blommiga träskor.

Kontakta polisen på 114 14 om du har uppgifter om kvinnan.

  • Linus Wennblom/Jenny Allvin

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.