28 maj 2015 16:08

28 maj 2015 16:08

Upphandling upprör Mullback

UPPHANDLING

Vuxna människor med CP-skador får inte längre behandlingsformen konduktiv pedagogik när regionen upphandlar ett nytt avtal. Lars Mullback, som tidigare bodde i Karlsborg, från Fristad är CP-skadad och är upprörd. Han menar att den konduktiva pedagogiken är viktig träning av hjärnans signaler att styra musklerna, och bättre än vanlig sjukgymnastik.

– De vill att sjukgymnasterna ska sköta om oss och sätta oss i rullstolar, säger Mullback till SR Sjuhärad.

Vuxna människor med CP-skador får inte längre behandlingsformen konduktiv pedagogik när regionen upphandlar ett nytt avtal. Lars Mullback, som tidigare bodde i Karlsborg, från Fristad är CP-skadad och är upprörd. Han menar att den konduktiva pedagogiken är viktig träning av hjärnans signaler att styra musklerna, och bättre än vanlig sjukgymnastik.

– De vill att sjukgymnasterna ska sköta om oss och sätta oss i rullstolar, säger Mullback till SR Sjuhärad.