08 jun 2015 12:25

08 jun 2015 12:25

Ivo avslutadeLex Maria-fall

IVO

En patient hade kontakt med psykvården vid Skaraborgs sjukhus. Kontakten avslutades för några år sedan, men fick en remiss i början av 2015. Patienten begick självmord innan träffen med läkaren och Skas anmälde ärendet, enligt Lex Maria, till Inspektionen för vård och omsorg.

Ivo avslutade ärendet och konstaterar att Skas utrett händelserna tillräckligt och att de förbättringar som ska ske ska vara införda under hösten.

En patient hade kontakt med psykvården vid Skaraborgs sjukhus. Kontakten avslutades för några år sedan, men fick en remiss i början av 2015. Patienten begick självmord innan träffen med läkaren och Skas anmälde ärendet, enligt Lex Maria, till Inspektionen för vård och omsorg.

Ivo avslutade ärendet och konstaterar att Skas utrett händelserna tillräckligt och att de förbättringar som ska ske ska vara införda under hösten.