25 jun 2015 14:36

26 jun 2015 08:04

Nya anklagelser mot kommundirektör

Nu kommer nya anklagelser mot kommundirektören i Vara, Gert Norell.

Det är ett fackligt skyddsombud i Vara som i en intervju med P4 Skaraborg uppger att det inte första gången som Norell uppträdder olämpligt mot kvinnligt anställda i kommunen. Det ska ha hänt vid tidigare personalfester.

– Jag har mått dåligt och inte kunnat sova efter det första tillfället. Men jag är sån som person att jag kan inte stå vid sidan av och se någon bli illa behandlad. Sedan när jag gick på sommarfesten och fick se en upprepning då fanns det inga tvivel längre. Sen är det ju tragiskt att ingen vågar stå för det de ser. Den sidan vill inte jag stå på, jag tar inte ansvar för att ingen gör något, säger skyddsombudet i en intervju.

Anklagelserna mot Gert Norell blev kända i tidigare i veckan sedan NLT avslöjat en anmälan efter sommarfesten. En kvinna anmälde att kommundirektören uppträtt olämplig.

– Det är inte okej att min högste chef beter sig så. Jag gick till personalchefen och till kommunalrådet för att informera dem och tala att det här inte är acceptabelt. Jag är glad att man tagit mig på allvar och att personalutskottet gör en utredning även om jag inte bett om det säger kvinnan till NLT.
Nu har personalutskottet inlett en intern utredning. Under fredagen kommer utskottet hålla ett tredje möte om anmälan.

Kommundirektören Gert Norell kommenterar ärendet för NLT.

– Jag har pratat med henne och bett om ursäkt, vilket hon accepterat, säger Gert Norell och beklagar samtidigt det inträffade:

– Det var personalfest och många ville skåla med mig och det blev för mycket, säger han.
Oppositionsrådet Gabriela Bosnjakovic (M) ska ha meddelat att Moderaternas partigrupp anser att förtroendet för kommundirektören är förbrukat.

Också ett skyddsombud och arbetsplatsombud för Kommunal har lämnat in en anmälan mot kommundirektören i samma ärende.

Det är ett fackligt skyddsombud i Vara som i en intervju med P4 Skaraborg uppger att det inte första gången som Norell uppträdder olämpligt mot kvinnligt anställda i kommunen. Det ska ha hänt vid tidigare personalfester.

– Jag har mått dåligt och inte kunnat sova efter det första tillfället. Men jag är sån som person att jag kan inte stå vid sidan av och se någon bli illa behandlad. Sedan när jag gick på sommarfesten och fick se en upprepning då fanns det inga tvivel längre. Sen är det ju tragiskt att ingen vågar stå för det de ser. Den sidan vill inte jag stå på, jag tar inte ansvar för att ingen gör något, säger skyddsombudet i en intervju.

Anklagelserna mot Gert Norell blev kända i tidigare i veckan sedan NLT avslöjat en anmälan efter sommarfesten. En kvinna anmälde att kommundirektören uppträtt olämplig.

– Det är inte okej att min högste chef beter sig så. Jag gick till personalchefen och till kommunalrådet för att informera dem och tala att det här inte är acceptabelt. Jag är glad att man tagit mig på allvar och att personalutskottet gör en utredning även om jag inte bett om det säger kvinnan till NLT.
Nu har personalutskottet inlett en intern utredning. Under fredagen kommer utskottet hålla ett tredje möte om anmälan.

Kommundirektören Gert Norell kommenterar ärendet för NLT.

– Jag har pratat med henne och bett om ursäkt, vilket hon accepterat, säger Gert Norell och beklagar samtidigt det inträffade:

– Det var personalfest och många ville skåla med mig och det blev för mycket, säger han.
Oppositionsrådet Gabriela Bosnjakovic (M) ska ha meddelat att Moderaternas partigrupp anser att förtroendet för kommundirektören är förbrukat.

Också ett skyddsombud och arbetsplatsombud för Kommunal har lämnat in en anmälan mot kommundirektören i samma ärende.