07 jul 2015 07:22

07 jul 2015 07:22

Kyckling från Guldfågeln återkallas

Företaget Guldfågeln återkallar kylda kycklingprodukter med förpackningsdatum den 29 juni – 1 juli 2015.

Enligt ett pressmeddelande från företaget har ett tillfälligt produktionsfel inträffat i Guldfågelns fabrik i Mörbylånga. Metalldelar lossnade från en maskin och kan ha hamnat i kylda förpackningar med kyckling.

De konsumenter som har kyckling med dessa aktuella datum ska inte äta kycklingen, utan i första hand lämna tillbaka den till den butik där den är köpt eller höra av sig till Guldfågeln. Företaget understryker att det handlar om ett fåtal produkter (totalt cirka 10 förpackningar) som kan innehålla metalldelar. Maskinen har nu åtgärdats och extra kontroller har satts in.

Enligt ett pressmeddelande från företaget har ett tillfälligt produktionsfel inträffat i Guldfågelns fabrik i Mörbylånga. Metalldelar lossnade från en maskin och kan ha hamnat i kylda förpackningar med kyckling.

De konsumenter som har kyckling med dessa aktuella datum ska inte äta kycklingen, utan i första hand lämna tillbaka den till den butik där den är köpt eller höra av sig till Guldfågeln. Företaget understryker att det handlar om ett fåtal produkter (totalt cirka 10 förpackningar) som kan innehålla metalldelar. Maskinen har nu åtgärdats och extra kontroller har satts in.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.