29 jul 2015 06:00

29 jul 2015 09:58

Våg av villainbrott i sommar

SKARABORG: Polisen varnar allmänheten

Efter närmare 20 villainbrott på kort tid uppmanar polisen i Skaraborg nu allmänheten till vaksamhet.

Polisen tror att det rör sig om en och samma gärningsman, eller gärningsmän, då tillvägagångssättet vid inbrotten i stort sett varit detsamma: man bryter upp fönster där kassetten lyfts ut och tar sig in i bostaden för att söka och tillgripa gods.

Orter som drabbats hittills är bland annat Otterbäcken, Sollebrunn, Falköping Tidaholm och Kinnarp.

Nu uppmanar polisen i östra Skaraborg allmänheten att vara extra vaksam och även informera polisen om man gjort iakttagelser som kan sättas i samband med inbrotten.

På sin facebook-sida skriver polisen att en utländskregistrerad mörk Volvo V70 har observerats i samband med inbrott i Sollebrunn nyligen, och även franskregistrerade fordon eller skåpbilar kan eventuellt ha koppling till brotten. Tips lämnas till polisen via 114 14.

Polisen tror att det rör sig om en och samma gärningsman, eller gärningsmän, då tillvägagångssättet vid inbrotten i stort sett varit detsamma: man bryter upp fönster där kassetten lyfts ut och tar sig in i bostaden för att söka och tillgripa gods.

Orter som drabbats hittills är bland annat Otterbäcken, Sollebrunn, Falköping Tidaholm och Kinnarp.

Nu uppmanar polisen i östra Skaraborg allmänheten att vara extra vaksam och även informera polisen om man gjort iakttagelser som kan sättas i samband med inbrotten.

På sin facebook-sida skriver polisen att en utländskregistrerad mörk Volvo V70 har observerats i samband med inbrott i Sollebrunn nyligen, och även franskregistrerade fordon eller skåpbilar kan eventuellt ha koppling till brotten. Tips lämnas till polisen via 114 14.