30 jul 2015 15:43

31 jul 2015 14:58

Avskedad läkare anmäld till IVO

Utredning visar att patienter utsatts för risker

Överläkaren som avskedades vid Skaraborgs sjukhus i våras har efter en fördjupad utredning anmälts till Inspektionen för vård och omsorg. Utredningen visar att patienter utsatts för risker.

Det var efter en internutredning som Skaraborgs sjukhus avskedade överläkaren i april i år. Motiveringen var att läkaren brustit i regler för rutiner och journalföring samt i sitt forsknings- och utvecklingsarbete.

Efter att läkaren avskedats har Skaraborgs sjukhus gjort en fördjupad utredning. Man har tittat på journalföring och forsknings- och utvecklingsarbetet och fått bristerna bekräftade. Under utredningen hittades även brister i handläggningen av patienter som inte fått eller erbjudits den behandling som deras medicinska tillstånd krävt.

Det har gjort att patienter utsatts för risker och att de fått en sämre livskvalitet. Detta framgår av den anmälan av legitimerad yrkesutövare som Skaraborgs sjukhus gjort till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Det var efter en internutredning som Skaraborgs sjukhus avskedade överläkaren i april i år. Motiveringen var att läkaren brustit i regler för rutiner och journalföring samt i sitt forsknings- och utvecklingsarbete.

Efter att läkaren avskedats har Skaraborgs sjukhus gjort en fördjupad utredning. Man har tittat på journalföring och forsknings- och utvecklingsarbetet och fått bristerna bekräftade. Under utredningen hittades även brister i handläggningen av patienter som inte fått eller erbjudits den behandling som deras medicinska tillstånd krävt.

Det har gjort att patienter utsatts för risker och att de fått en sämre livskvalitet. Detta framgår av den anmälan av legitimerad yrkesutövare som Skaraborgs sjukhus gjort till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.