13 aug 2015 13:18

13 aug 2015 13:18

Fick fel diagnos på vårdcentral

ANMÄLAN

Varken en vårdcentral i norra Skaraborg eller Skaraborgs sjukhus får kritik av Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, sedan de anmälts av en patient för bristfällig utredning och fördröjd behandling.

Patienten sökte för domningar i huvudet och ena armen. Läkaren på vårdcentralen bedömde det som inflammation i örat. På Skas vårdades patienten under åtta dagar innan det konstaterades att det handlade om en stroke. Ivo menar att patienten fått adekvat vård.

Varken en vårdcentral i norra Skaraborg eller Skaraborgs sjukhus får kritik av Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, sedan de anmälts av en patient för bristfällig utredning och fördröjd behandling.

Patienten sökte för domningar i huvudet och ena armen. Läkaren på vårdcentralen bedömde det som inflammation i örat. På Skas vårdades patienten under åtta dagar innan det konstaterades att det handlade om en stroke. Ivo menar att patienten fått adekvat vård.