21 aug 2015 13:31

21 aug 2015 13:49

Svår infektion efter akut kejsarsnitt

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, riktar ingen kritik mot Skaraborgs sjukhus, efter en anmälan om komplikationer i samband med en förlossning.

Patienten förlöstes med akut kejsarsnitt. Enligt anmälan fick hon inte antibiotika i förebyggande syfte. Dagen efter förlossningen var såret infekterat, men kvinnan fick åka hem igen. Knappt två veckor senare blödde det från såret, kvinnan hade hög feber (40,8) och fick vårdas på sjukhus under tio dagar. Kvinnan har även angett att barnet fått modersmjölkersättning vars bäst före-datum passerats.

Patienten förlöstes med akut kejsarsnitt. Enligt anmälan fick hon inte antibiotika i förebyggande syfte. Dagen efter förlossningen var såret infekterat, men kvinnan fick åka hem igen. Knappt två veckor senare blödde det från såret, kvinnan hade hög feber (40,8) och fick vårdas på sjukhus under tio dagar. Kvinnan har även angett att barnet fått modersmjölkersättning vars bäst före-datum passerats.