07 sep 2015 10:35

07 sep 2015 10:36

Patient brännskadad vid operation

IVO

En diatermisax, som används vid operationer, kopplades och gav en patient en brännskada.

Såret blev infekterat och det krävdes antibiotika och flera omläggningar innan det läkte. Ärendet anmäldes till Inspektion för vård och omsorg, Ivo, som avslutade utan att ge Skaraborgs sjukhus kritik. Läkaren åtgärdade den felaktiga kopplade diatermisaxen direkt och operation fortsatte. Fallet lades in i Skas avvikelsesystem sju månader senare. Ivo betonar att det är lång tid.

Såret blev infekterat och det krävdes antibiotika och flera omläggningar innan det läkte. Ärendet anmäldes till Inspektion för vård och omsorg, Ivo, som avslutade utan att ge Skaraborgs sjukhus kritik. Läkaren åtgärdade den felaktiga kopplade diatermisaxen direkt och operation fortsatte. Fallet lades in i Skas avvikelsesystem sju månader senare. Ivo betonar att det är lång tid.