08 sep 2015 04:00

08 sep 2015 06:43

Fick blodpropp efter operation

IVO

En ung patient, som opererats på ett annat sjukhus, vårdades under tre dagar på barnmedicin vid Skaraborgs sjukhus i Skövde.

När patienten skrevs ut före kom inget utskrivningssamtal, men den blodproppsförebyggande behandling som förekommit togs bort. Några dagar senare fick patienten en blodpropp. Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, avslutade ärendet. Skas menar att det var fel att ingen ortoped kontaktades när läkemedlet togs bort.

När patienten skrevs ut före kom inget utskrivningssamtal, men den blodproppsförebyggande behandling som förekommit togs bort. Några dagar senare fick patienten en blodpropp. Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, avslutade ärendet. Skas menar att det var fel att ingen ortoped kontaktades när läkemedlet togs bort.