06 okt 2015 20:00

06 okt 2015 21:48

Missade benbrott

IVO

Skaraborgs sjukhus får kritik av Inspektionen för vård och omsorg. En kvinna, som visade sig ha benbrott, skickades hem från akuten. Hon skulle uppsöka sin vårdcentral om smärtan inte gav med sig. I stället ökade smärtorna. Dagen efter röntgades hon och akuten i Lidköping konstaterade att foten var bruten. Ivo skriver att rätt diagnos försenades och patienten fick en vårdskada.

Skaraborgs sjukhus får kritik av Inspektionen för vård och omsorg. En kvinna, som visade sig ha benbrott, skickades hem från akuten. Hon skulle uppsöka sin vårdcentral om smärtan inte gav med sig. I stället ökade smärtorna. Dagen efter röntgades hon och akuten i Lidköping konstaterade att foten var bruten. Ivo skriver att rätt diagnos försenades och patienten fick en vårdskada.