15 okt 2015 06:00

15 okt 2015 06:00

Närhälsan får servera vin till trotjänare

Närhälsan vill ha dispens från regionens policy för att kunna servera alkohol vid en gratifikationsmiddag.
– Vi gör undantaget en gång per år, säger primärvårdsdirektör Marie-Louise Gefvert.

21 oktober ska Närhälsan tacka trotjänare som tjänstgjort under 25 år samt de som går i pension och som jobbat under minst 20 år. Festligheten äger rum på ett hotell i Göteborg och deltagarna bjuds bland annat på middag.

Då vill Närhälsan bjuda på ett glas vin till förrätten och ett till varmrätten.

– Självklart finns det alkoholfria alternativ, betonar Gefvert.

Önskemålet strider mot regionens policy för alkohol, men Närhälsan har lämnat in en dispensansökan.

– Vi jobbar med hälsa och ska inte syssla med alkohol, men det här är det enda avsteget. Vi har nästan aldrig alkohol, enda undantaget jag kan komma ihåg var när vi bjöd ett antal tyska läkare som besökte oss, på ett glas vin till maten.

Regionens representationskommitté har godkänt ansökan.

21 oktober ska Närhälsan tacka trotjänare som tjänstgjort under 25 år samt de som går i pension och som jobbat under minst 20 år. Festligheten äger rum på ett hotell i Göteborg och deltagarna bjuds bland annat på middag.

Då vill Närhälsan bjuda på ett glas vin till förrätten och ett till varmrätten.

– Självklart finns det alkoholfria alternativ, betonar Gefvert.

Önskemålet strider mot regionens policy för alkohol, men Närhälsan har lämnat in en dispensansökan.

– Vi jobbar med hälsa och ska inte syssla med alkohol, men det här är det enda avsteget. Vi har nästan aldrig alkohol, enda undantaget jag kan komma ihåg var när vi bjöd ett antal tyska läkare som besökte oss, på ett glas vin till maten.

Regionens representationskommitté har godkänt ansökan.