16 okt 2015 13:48

16 okt 2015 13:51

Livmodern togs bort - fick reda på det långt senare

En kvinna var nedsövd för en mindre operation i underlivet, men den behandlande läkaren tog beslut om att operera bort kvinnans livmoder.

Nu riktar Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, kritik mot läkaren. Av anmälan framgår att kvinnan inte förrän nio månader, då hon tog kontakt med läkaren för att få hjälp, efter operationen fick reda på att livmodern tagits bort.

– Läkaren förstörde mitt liv, jag känner mig inte som en kvinna längre, säger hon till GT.

Nu riktar Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, kritik mot läkaren. Av anmälan framgår att kvinnan inte förrän nio månader, då hon tog kontakt med läkaren för att få hjälp, efter operationen fick reda på att livmodern tagits bort.

– Läkaren förstörde mitt liv, jag känner mig inte som en kvinna längre, säger hon till GT.