22 okt 2015 12:11

22 okt 2015 17:11

Lärare, elev och gärningsman döda

Maskerad knivman attackerade lärare och elever i Trollhättan

NY VERSION: En lärare och en elev har avlidit efter en våldsam knivattack på en skola i Trollhättan under torsdagen. Ytterligare två personer, varav en elev, har livshotande skador efter händelsen. Gärningsmannen, som sköts av polis på plats, har också han avlidit.

Ett av gärningsmannens offer avled omedelbart av sina skador i samband med knivattacken som ägde rum strax efter klockan tio på torsdagsförmiddagen, på Kronans skola i Trollhättan. Enligt TT var den avlidne en lärare på skolan som påträffades inne i en cafeteria på skolan.

Senare på eftermiddagen, vid 14.20-tiden, uppgav polisen i Västra Götaland att ytterligare en de attackerade på skolan, en pojke som var elev, hade avlidit efter den våldsamma attacken.

Utöver den avlidne fördes totalt fyra personer fördes till NÄL i Trollhättan för sina skador i samband med händelsen, däribland gärningsmannen. En vuxen person, en 11-årig elev samt en 15-årig elev som samtliga fick svåra stickskador opererades akut vid ankomsten till sjukhuset. 

TT uppger att gärningsmannen, som enligt polisen är 21 år och hemmahörande i Trollhättan, ska ha varit maskerad och beväpnad med kniv eller svärdliknande föremål när denne tog sig in i skolan, där minst fyra elever och en vuxen attackerades och skadades.

Skottlossning

Polisens presstalesperson Thomas Fuxborg uppger att polisen avlossade två skott mot gärningsmannen i samband med gripandet, varav ett träffade. Gärningsmannen fördes till  sjukhus där han opererades för sina skador - men hans liv gick inte att rädda.

Fuxborg uppgav även på en presskonferens vid 13-tiden att den knivbeväpnade mannen ska ha gått runt inne på skolan med "flera" knivliknande föremål och sökt igenom skolsalar. Samtidigt ska elever och lärare ha stängt in sig i flera skolans lokaler för att komma undan knivmannen. Flera timmar efter händelsen hade flera lärare och elever ännu inte kommit ut från skolan.

På den drabbade skolan går eleverna från förskoleklass upp till årskurs 9.

Ett av gärningsmannens offer avled omedelbart av sina skador i samband med knivattacken som ägde rum strax efter klockan tio på torsdagsförmiddagen, på Kronans skola i Trollhättan. Enligt TT var den avlidne en lärare på skolan som påträffades inne i en cafeteria på skolan.

Senare på eftermiddagen, vid 14.20-tiden, uppgav polisen i Västra Götaland att ytterligare en de attackerade på skolan, en pojke som var elev, hade avlidit efter den våldsamma attacken.

Utöver den avlidne fördes totalt fyra personer fördes till NÄL i Trollhättan för sina skador i samband med händelsen, däribland gärningsmannen. En vuxen person, en 11-årig elev samt en 15-årig elev som samtliga fick svåra stickskador opererades akut vid ankomsten till sjukhuset. 

TT uppger att gärningsmannen, som enligt polisen är 21 år och hemmahörande i Trollhättan, ska ha varit maskerad och beväpnad med kniv eller svärdliknande föremål när denne tog sig in i skolan, där minst fyra elever och en vuxen attackerades och skadades.

Skottlossning

Polisens presstalesperson Thomas Fuxborg uppger att polisen avlossade två skott mot gärningsmannen i samband med gripandet, varav ett träffade. Gärningsmannen fördes till  sjukhus där han opererades för sina skador - men hans liv gick inte att rädda.

Fuxborg uppgav även på en presskonferens vid 13-tiden att den knivbeväpnade mannen ska ha gått runt inne på skolan med "flera" knivliknande föremål och sökt igenom skolsalar. Samtidigt ska elever och lärare ha stängt in sig i flera skolans lokaler för att komma undan knivmannen. Flera timmar efter händelsen hade flera lärare och elever ännu inte kommit ut från skolan.

På den drabbade skolan går eleverna från förskoleklass upp till årskurs 9.