22 okt 2015 08:00

22 okt 2015 08:00

Tänder på mässbesök för miljoner

Folktandvården i Västra Götaland satsar fyra miljoner kronor och bjuder in samtliga 3 000 anställda till en kompetensutvecklingsdag i Göteborg.

De senaste åren har folktandvården haft sammankomster där hela personalen bjudits in. De har träffats i Göteborg och i Skövde.

Den här gången (12-13 november) samlas alla deltagare i Göteborg. Halva styrkan bjuds in den ena dagen, den andra halvan dagen därpå. Kostnaden för kalaset är fyra miljoner kronor, vilket inkluderar inträden och mat.

– Vi har fått fina rabatter. Vi räknar med att ungefär 2 800 kommer att delta och då handlar det om drygt 1 400 kronor per deltagare. Det är ett bra tillfälle att kombinera vår egen konferens med riksstämman och mässan, säger Jenny Erkholm, kommunikationschef hos folktandvården.

Hon tillägger:

– Resan till Göteborg får de olika klinikerna stå för själva.

Stänger klinikerna eller kör de med reducerat manskap under de två dagarna?

– Många kliniker har stängt men vi hänvisar alltid till närliggande klinik eller jourklinik för akuta besvär.

Under förmiddagen blir det ett intern program, med med fokus på folktandvårdens framgångar, utmaningar och viktiga framtidsfrågor samt en genomgång av fyra forskningsområden där regionen samarbetar Göteborgs universitet.

Olika program

Eftermiddagen viks åt den odontologiska riksstämman och utställningen Swedental. Riksstämman består främst av flera olika program, varav några öronmärkta för de olika professionerna, där olika föreläsare presenterar det senaste på olika områden.

– Temat är ”Se hela människan”. Det kommer att bli intressant, säger Jenny Erkholm.

Swedental lockar åtskilliga utställare som visar upp det som behövs i branschen, allt från klinikinredning, implantat till avancerade IT-system.

De senaste åren har folktandvården haft sammankomster där hela personalen bjudits in. De har träffats i Göteborg och i Skövde.

Den här gången (12-13 november) samlas alla deltagare i Göteborg. Halva styrkan bjuds in den ena dagen, den andra halvan dagen därpå. Kostnaden för kalaset är fyra miljoner kronor, vilket inkluderar inträden och mat.

– Vi har fått fina rabatter. Vi räknar med att ungefär 2 800 kommer att delta och då handlar det om drygt 1 400 kronor per deltagare. Det är ett bra tillfälle att kombinera vår egen konferens med riksstämman och mässan, säger Jenny Erkholm, kommunikationschef hos folktandvården.

Hon tillägger:

– Resan till Göteborg får de olika klinikerna stå för själva.

Stänger klinikerna eller kör de med reducerat manskap under de två dagarna?

– Många kliniker har stängt men vi hänvisar alltid till närliggande klinik eller jourklinik för akuta besvär.

Under förmiddagen blir det ett intern program, med med fokus på folktandvårdens framgångar, utmaningar och viktiga framtidsfrågor samt en genomgång av fyra forskningsområden där regionen samarbetar Göteborgs universitet.

Olika program

Eftermiddagen viks åt den odontologiska riksstämman och utställningen Swedental. Riksstämman består främst av flera olika program, varav några öronmärkta för de olika professionerna, där olika föreläsare presenterar det senaste på olika områden.

– Temat är ”Se hela människan”. Det kommer att bli intressant, säger Jenny Erkholm.

Swedental lockar åtskilliga utställare som visar upp det som behövs i branschen, allt från klinikinredning, implantat till avancerade IT-system.