05 nov 2015 20:50

05 nov 2015 20:57

Blir ledamot

SKARABORG

Eftersom Sverige har ett detaljhandelsmonopol på alkohol, finns det en överprövningsmyndighet för de beslut som Systembolaget AB tar och som producenter och leverantörer främst, vill ompröva. Myndigheten heter Alkoholsortimentsnämnden och regeringen utser nu riksdagsledamoten Cecilia Widegren (M) till ledamot av denna nämnd.

– Det är hedrande att få företräda folkviljan i oftast delikata ärenden kring och hur Systembolaget och Sveriges detaljhandelsmonopol utvecklas. Det skall bli intressant att ta mig an frågorna, skriver Cecilia Widegren (M) i en pressrelease.

Nämndens uppgift är att kontrollera att Systembolagets detaljhandelsmonopol tillämpas i enlighet med vad som gäller om icke-diskriminerande behandling i EU-rätten.

Eftersom Sverige har ett detaljhandelsmonopol på alkohol, finns det en överprövningsmyndighet för de beslut som Systembolaget AB tar och som producenter och leverantörer främst, vill ompröva. Myndigheten heter Alkoholsortimentsnämnden och regeringen utser nu riksdagsledamoten Cecilia Widegren (M) till ledamot av denna nämnd.

– Det är hedrande att få företräda folkviljan i oftast delikata ärenden kring och hur Systembolaget och Sveriges detaljhandelsmonopol utvecklas. Det skall bli intressant att ta mig an frågorna, skriver Cecilia Widegren (M) i en pressrelease.

Nämndens uppgift är att kontrollera att Systembolagets detaljhandelsmonopol tillämpas i enlighet med vad som gäller om icke-diskriminerande behandling i EU-rätten.