19 nov 2015 14:09

19 nov 2015 14:09

Vårdcentral stängs

REGIONEN: Beslut om Närhälsan i Skara

Närhälsan lägger ned fem vårdcentraler, bland annat den i Skara.

Närhälsan, som driver de offentliga vårdcentralerna, har uppdraget att innan 2016 är över avveckla eller få ordning på ekonomin hos de vårdcentraler som har problem. Totalt är det 31, av totalt 111, i regionen som hör till den kategorin.

Under torsdagen kom beslut om att avveckla fem (Skara, Åmål, Brastad, Åby och Viskafors). Samtidigt meddelade primärvårdsstyrelsen att det finns privata aktörer som är beredda att ta över.

– Detta är nödvändiga beslut för att stärka Närhälsans ekonomi, kvalitet och framtida möjligheter att utveckla verksamheten, säger ordföranden Ann-Sofi Alm (M) i ett pressmeddelande.

Oppositionen har en annan syn på saken:

– Ingen ska tro att en bedrivs billigare för att den är privat. Det är ett smutsigt spel av alliansen och Miljöpartiet. De skyller på ekonomin, men det är bättre att de säger att de inte vill ha så många offentliga vårdcentraler, säger oppositionsrådet Alex Bergström (S).

Närhälsan, som driver de offentliga vårdcentralerna, har uppdraget att innan 2016 är över avveckla eller få ordning på ekonomin hos de vårdcentraler som har problem. Totalt är det 31, av totalt 111, i regionen som hör till den kategorin.

Under torsdagen kom beslut om att avveckla fem (Skara, Åmål, Brastad, Åby och Viskafors). Samtidigt meddelade primärvårdsstyrelsen att det finns privata aktörer som är beredda att ta över.

– Detta är nödvändiga beslut för att stärka Närhälsans ekonomi, kvalitet och framtida möjligheter att utveckla verksamheten, säger ordföranden Ann-Sofi Alm (M) i ett pressmeddelande.

Oppositionen har en annan syn på saken:

– Ingen ska tro att en bedrivs billigare för att den är privat. Det är ett smutsigt spel av alliansen och Miljöpartiet. De skyller på ekonomin, men det är bättre att de säger att de inte vill ha så många offentliga vårdcentraler, säger oppositionsrådet Alex Bergström (S).