20 nov 2015 14:24

20 nov 2015 14:24

Fler reser med Västtrafik

RESA: "Vi fortsätter att ligga i topp i landet"

Västtrafik får fler och fler resenärer. I år har resandet ökat med två procent, uppger företaget i ett pressmeddelande.

Enligt den egna statistiken hade det totalt genomförts cirka 234 miljoner resor med Västtrafik till och med oktober. Det är en ökning med nästan fem miljoner jämfört med samma period förra året. Mest ökar bussåkandet; fyra procent. Men också tågen och båtarna har en positiv trend, de står för den sista procenten.

– Vi fortsätter att ligga i topp i landet när det gäller resandeutvecklingen sett till de senaste åren. Ett resultat där satsningar på utökad trafik och marknadsföring tillsammans med bättre pålitlighet och störningsinformation har spelat roll, säger Västtrafiks vd Lars Backström.

Många intervjuer

Västtrafik genomför varje år 30 000 intervjuer med resenärerna. Under årets tredje kvartal svarade 94 procent att de är nöjda eller mycket nöjda med sin senaste resa. Detta är en procentenhet högre än samma period 2014.

– Våra kunder bedömer oss på ett tjugotal områden varje kvartal. Det är glädjande att se att nöjdheten på många håll ökat kraftigt de senaste åren, säger Backström.

98 procent av Västtrafiks kunder uppger att de känner sig trygga ombord.

Enligt den egna statistiken hade det totalt genomförts cirka 234 miljoner resor med Västtrafik till och med oktober. Det är en ökning med nästan fem miljoner jämfört med samma period förra året. Mest ökar bussåkandet; fyra procent. Men också tågen och båtarna har en positiv trend, de står för den sista procenten.

– Vi fortsätter att ligga i topp i landet när det gäller resandeutvecklingen sett till de senaste åren. Ett resultat där satsningar på utökad trafik och marknadsföring tillsammans med bättre pålitlighet och störningsinformation har spelat roll, säger Västtrafiks vd Lars Backström.

Många intervjuer

Västtrafik genomför varje år 30 000 intervjuer med resenärerna. Under årets tredje kvartal svarade 94 procent att de är nöjda eller mycket nöjda med sin senaste resa. Detta är en procentenhet högre än samma period 2014.

– Våra kunder bedömer oss på ett tjugotal områden varje kvartal. Det är glädjande att se att nöjdheten på många håll ökat kraftigt de senaste åren, säger Backström.

98 procent av Västtrafiks kunder uppger att de känner sig trygga ombord.