20 nov 2015 16:37

20 nov 2015 19:12

SJ tar över Kinnekulletåget

KOLLEKTIVTRAFIK

Från och med juni nästa år tar SJ AB över den regionala trafiken på Kinnekulletågen, på sträckorna Mariestad-Göteborg och Örebro-Herrljunga.

Tågtrafiken kommer att vara en del av Västtågen.

Avtalet löper över 8,5 år och är värt cirka 510 miljoner kronor. I avtalet finns ett krav att minst 20 procent av fordonens drivmedel ska vara ickefossilt. Västtrafik tar även över det fulla ansvaret för ersättningstrafiken som sätts in vid trafikstörningar.

Tågtrafiken kommer att vara en del av Västtågen.

Avtalet löper över 8,5 år och är värt cirka 510 miljoner kronor. I avtalet finns ett krav att minst 20 procent av fordonens drivmedel ska vara ickefossilt. Västtrafik tar även över det fulla ansvaret för ersättningstrafiken som sätts in vid trafikstörningar.