26 nov 2015 16:25

26 nov 2015 16:25

Tågtrafiken går inte som på räls

SKARABORG: Inställda tåg i helgen

Många avgångar påverkas av de underhållsarbeten som utförs i helgen. Flera tåg ställs in och ersätts med bussar.

I helgen kommer Trafikverket att genomföra två spårarbeten på sträckorna Göteborg - Allingsås och Göteborg - Ytterby.

Göteborg - Allingsås

Skaraborgarna påverkas framför allt av arbetet på den förstnämnda sträckan. Mellan klockan tio på fredagskvällen och fem på måndagsmorgonen kommer alla tåg mellan destinationerna vara inställda i båda riktningar.

För de som reser med Västtågen och SJ regionaltåg från stationen i Skövde till Göteborg påverkas resan på så sätt att resenärerna måste byta från tåg till ersättningsbuss redan i Vårgårda. Samma sak, fast tvärt om gäller för de som reser i motsatt riktning.

Göteborg - Ytterby

På grund av ett arbete på Marieholmsbron går det inga tåg mellan Göteborg, Uddevalla och Strömstad på lördag och söndag. Tågen är helt inställda, i båda riktningar. Avgångarna ersätts med bussar.

Nya avgångar

Tillfälliga tidtabeller förekommer och de hittas i Reseplaneraren på Västtrafiks hemsida eller i mobilappen.

Bussarna som ersätter Västtågen i Vårgårda går från hållplatsläge B. För SJ Regional används hållplatsen till vänster om stationshuset. Tågen som skulle ha gått från Göteborgs central är utbytta med bussar som påbörjar färden vid Nils Ericsonterminalen.

I helgen kommer Trafikverket att genomföra två spårarbeten på sträckorna Göteborg - Allingsås och Göteborg - Ytterby.

Göteborg - Allingsås

Skaraborgarna påverkas framför allt av arbetet på den förstnämnda sträckan. Mellan klockan tio på fredagskvällen och fem på måndagsmorgonen kommer alla tåg mellan destinationerna vara inställda i båda riktningar.

För de som reser med Västtågen och SJ regionaltåg från stationen i Skövde till Göteborg påverkas resan på så sätt att resenärerna måste byta från tåg till ersättningsbuss redan i Vårgårda. Samma sak, fast tvärt om gäller för de som reser i motsatt riktning.

Göteborg - Ytterby

På grund av ett arbete på Marieholmsbron går det inga tåg mellan Göteborg, Uddevalla och Strömstad på lördag och söndag. Tågen är helt inställda, i båda riktningar. Avgångarna ersätts med bussar.

Nya avgångar

Tillfälliga tidtabeller förekommer och de hittas i Reseplaneraren på Västtrafiks hemsida eller i mobilappen.

Bussarna som ersätter Västtågen i Vårgårda går från hållplatsläge B. För SJ Regional används hållplatsen till vänster om stationshuset. Tågen som skulle ha gått från Göteborgs central är utbytta med bussar som påbörjar färden vid Nils Ericsonterminalen.