13 feb 2016 21:14

13 feb 2016 21:14

Stora förseningar att vänta

TÅGTRAFIK

En brand i ett teknikhus under natten till lördagen orsakar stora tågförseningar i Göteborgsområdet. Förseningarna får även konsekvenser för resenärer till och från Skaraborg.

Sträckorna som i första hand berörs är Göteborg–Uddevalla och Göteborg–Trollhättan. Men även sträckorna mot Skaraborg påverkas också, det skriver SVT Nyheter Väst.

– Alla växlar är förstörda. Vi har ingen prognos för när det blir klart, men man pratar om några veckor, säger Trafikverkets presskommunikatör Katarina Wolffram till SVT Nyheter Väst.

Och fortsätter:

– Anledningen till att det blir förseningar är att vi nu måste lägga om alla växlar manuellt för att komma ut istället för automatiskt. Det står alltså helt konkret folk ute och lägger om växlarna. Dessutom visar alla signaler att det är stopp så det krävs ett omfattande kommunikationsarbete för att tågen ska komma fram, fortsätter Wolffram.

Uppgifter gör gällande att skadorna ska vara omfattande och det är oklart hur lång tid det kommer att ta innan trafiken kan rulla normalt igen.

– Jobbet är igång men vi kan inte säga när vi kommer kunna köra normalt igen, avslutar Trafikverkets presskommunikatör Katarina Wolffram i en intervju med SVT Nyheter Väst.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas: Alingsås, Anneberg, Aspen, Aspedalen, Bohus, Dingle, Falköping, Falkenberg, Floby, Floda, Göteborg, Gamlestaden, Grums, Halmstad, Hällevadsholm, Herrljunga, Jonsered, Kungsbacka, Kode, Hede, Kil, Kållered, Lindome, Ljungskile, Lerum, Mölndal, Munkedal, Mellerud, Nol, Norsesund, Nödinge, Partille, Rabbalshede, Säffle, Skövde, Skee, Strömstad, Stenkullen, Stenungsund, Stenstorp, Stora Höga, Surte, Svenshögen, Trollhättan, Tanum, Uddevalla, Uddevalla Ö, Varberg, Västra Bodarne, Värmlands Bro, Vårgårda, Ytterby, Åmål, Åsa, Älvängen, Överby, Öxnered.

För mer information gå till Trafikverket eller ditt tågbolag.

Sträckorna som i första hand berörs är Göteborg–Uddevalla och Göteborg–Trollhättan. Men även sträckorna mot Skaraborg påverkas också, det skriver SVT Nyheter Väst.

– Alla växlar är förstörda. Vi har ingen prognos för när det blir klart, men man pratar om några veckor, säger Trafikverkets presskommunikatör Katarina Wolffram till SVT Nyheter Väst.

Och fortsätter:

– Anledningen till att det blir förseningar är att vi nu måste lägga om alla växlar manuellt för att komma ut istället för automatiskt. Det står alltså helt konkret folk ute och lägger om växlarna. Dessutom visar alla signaler att det är stopp så det krävs ett omfattande kommunikationsarbete för att tågen ska komma fram, fortsätter Wolffram.

Uppgifter gör gällande att skadorna ska vara omfattande och det är oklart hur lång tid det kommer att ta innan trafiken kan rulla normalt igen.

– Jobbet är igång men vi kan inte säga när vi kommer kunna köra normalt igen, avslutar Trafikverkets presskommunikatör Katarina Wolffram i en intervju med SVT Nyheter Väst.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas: Alingsås, Anneberg, Aspen, Aspedalen, Bohus, Dingle, Falköping, Falkenberg, Floby, Floda, Göteborg, Gamlestaden, Grums, Halmstad, Hällevadsholm, Herrljunga, Jonsered, Kungsbacka, Kode, Hede, Kil, Kållered, Lindome, Ljungskile, Lerum, Mölndal, Munkedal, Mellerud, Nol, Norsesund, Nödinge, Partille, Rabbalshede, Säffle, Skövde, Skee, Strömstad, Stenkullen, Stenungsund, Stenstorp, Stora Höga, Surte, Svenshögen, Trollhättan, Tanum, Uddevalla, Uddevalla Ö, Varberg, Västra Bodarne, Värmlands Bro, Vårgårda, Ytterby, Åmål, Åsa, Älvängen, Överby, Öxnered.

För mer information gå till Trafikverket eller ditt tågbolag.