01 mar 2016 14:52

01 mar 2016 16:18

Upptäckte inte tumör i bröstet

IVO

En kvinna undersöktes 2012 via mammografi, läkaren sa att något var otydligt men det utreddes inte närmare, enligt en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

Ett år senare upptäckte kvinnan en knöl i bröstet, fick remiss och opererades några månader senare. Hon anmälde den fördröjda diagnosen till Ivo och skrev att hon inte blivit ordentligt utredd 2012. Myndigheten avslutar ärendet utan kritik och skriver att inget tyder på att Skaraborgs sjukhus missat cancertumören 2012.

Ett år senare upptäckte kvinnan en knöl i bröstet, fick remiss och opererades några månader senare. Hon anmälde den fördröjda diagnosen till Ivo och skrev att hon inte blivit ordentligt utredd 2012. Myndigheten avslutar ärendet utan kritik och skriver att inget tyder på att Skaraborgs sjukhus missat cancertumören 2012.