03 maj 2016 09:07

03 maj 2016 09:07

Fler startar företag

VÄSTRA GÖTALAND

Antalet nya företag i Västra Götaland ökade med 27,9 procent, 922 företag, i april jämfört med samma månad 2015, visar ny statistik som ekonomiföretaget Visma sammanställt från Bolagsverket.

Den vanligaste bolagsformen fortsätter att vara aktiebolag, som står för drygt sju av tio nystartade bolag i länet.

Under samma tid startades 5 973 nya företag i Sverige, 1 374 fler än under samma månad 2015. Det motsvarar en ökning på 29,9 procent. Hittills i år har antalet nyregistrerade företag i landet ökat med 11,1 procent jämfört med samma period i fjol.

– Det är oerhört glädjande nyheter! Detta innebär att allt fler satsar på att förverkliga sina drömmar och starta företag trots att villkoren för landets småföretagare riskerar att bli sämre framöver, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.

Den vanligaste bolagsformen fortsätter att vara aktiebolag, som står för drygt sju av tio nystartade bolag i länet.

Under samma tid startades 5 973 nya företag i Sverige, 1 374 fler än under samma månad 2015. Det motsvarar en ökning på 29,9 procent. Hittills i år har antalet nyregistrerade företag i landet ökat med 11,1 procent jämfört med samma period i fjol.

– Det är oerhört glädjande nyheter! Detta innebär att allt fler satsar på att förverkliga sina drömmar och starta företag trots att villkoren för landets småföretagare riskerar att bli sämre framöver, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.