15 jun 2016 13:24

15 jun 2016 13:24

SD vill utöka närtrafiken

REGIONEN

Sverigedemokraterna i Västra Götaland vill ändra grundutbudet för närtrafik så att det även omfattar lördagar och söndagar.

Närtrafik går från vissa förutbestämda hållplatser, måste beställas och utförs av mindre fordon. I dag kostar en resa 41 kronor och 38 kommuner har funktionen. Av dem har 24 grundutbudet (måndag-fredag), fyra har även lördagen och åtta har hela veckan. SD vill i en motion till regionfullmäktige att grundutbudet ska gälla under hela veckan.

Närtrafik går från vissa förutbestämda hållplatser, måste beställas och utförs av mindre fordon. I dag kostar en resa 41 kronor och 38 kommuner har funktionen. Av dem har 24 grundutbudet (måndag-fredag), fyra har även lördagen och åtta har hela veckan. SD vill i en motion till regionfullmäktige att grundutbudet ska gälla under hela veckan.